Aila Airo - Elämäntehtävänä kauneus

Uuden kauniimman minän löytymiseen tarvitaan tahdon lisäksi myös tietoa ja taitoa. Valmistuttuaan kosmetologiksi vuonna 1946 Aila Airo (1926-2005) perusti kotinsa yhteyteen pienen vastaanoton. Kauneudenhoidosta tuli Aila Airolle elämäntehtävä. Intohimo työhön ja kauneuteen kasvattivat yritystä vähitellen.

Alusta alkaen Aila Airo halusi jakaa tietoa ihonhoidosta asiakkailleen ja piti ensimmäisenä Suomessa ihonhoito- ja meikkikursseja kuluttajille. Hän itse etsi aktiivisesti ratkaisuja mm. herkän ihon erityisongelmiin, ja niin liiketoiminta laajeni jo 1960-luvulla ammattikosmetiikan maahantuontiin. Suomen ensimmäisen selektiivisen kosmetiikan erikoisliikkeen Beautyboxin hän perusti Helsinkiin vuonna 1964 ja erityisesti nuorille, "meikkileikkimielisille", suunnatun Meikkipussin vuonna 1973.

Tänään Aila Airon elämäntyötä jatkavat tyttäret toisessa ja kolmannessa polvessa. Aila Airo Kauneuspalvelut Ky on Ailan tyttärien, diplomikosmetologi Anitra Airo-Pimiän ja KTM Satu Söderlundin luotsaama kauneudenhoitoalan perheyritys. Myös Anitran tytär muotoilija Katja Kemppi työskentelee yrityksessä kehittäen ja vaalien rakkaudella isoäidin aloittamaa elämäntehtävää. Perheyrityksemme työllistää kymmenkunta kauneudelle omistautunutta henkilöä.

YLE:n Elävän arkiston kokoelmasta vuodelta 1965: Pukeutuminen ravintolaan. 1960-luvulla vääränlainen pukeutuminen esti ravintolaan pääsyn. Lisäksi nähdään, kuinka nainen puhdistaa kasvonsa diplomikosmetologi Aila Airon neuvojen mukaan.

YLE:n Elävän arkiston kokoelmasta vuodelta 1965:
Mitä nainen pakkaa lomalle? Diplomikosmetologi Aila Airo esittelee naisen kauneudenhoito-
välineet ja -aineet matkalle. Aila Airo antaa beautyboxin pakkausohjeet.