Vain hyviä aineosia ihollesi

Erinomaisia hoitotuloksia korneoterapia-hoitomenetelmällä

dermaviduals®-ihonhoitotuotteissa käytetään ainoastaan korneoterapeuttisia, fysiologisia aineosia, jotka ovat iholle hyviä ja tarpeellisia: ne ovat samankaltaisia aineosia kuin ihossa jo itsessään on. Sitoutumalla hoitomenetelmään voidaan tutkitusti ennaltaehkäistä ihon häiriöitä ja saada erinomaisia hoitotuloksia.

Lääketieteessä korneoterapia on tunnettu 1990-luvulta lähtien, jolloin dermatologian professori tri Albert Kligman totesi monien iho-ongelmien johtuvan siitä, ettei iho selviä suojatehtävästään kuten on tarkoitettu: ihosta haihtuu liikaa kosteutta ja mikroorganismit ja muut ei-toivotut aineet pääsevät tunkeutumaan ihoon. Tutkimus osoitti, että kun ihon sarveiskerros, stratum corneum, hoidetaan kuntoon, iho kuntoutuu myös pinnan alta. Hoitomenetelmää kutsutaan nimellä korneoterapia: sen mukaisesti hoidon ensisijainen tavoite on ihon sarveiskerroksen tervehdyttäminen. Menetelmää käytettiin menestyksekkäästi ihosairauksien hoidossa: korneoterapialla korvattiin perinteiset lääkevoiteet, jotka lievittivät kyllä oireita varsin nopeasti, mutta eivät palauttaneet ihon tasapainoa pysyvästi.

Monet tavanomaiselle kosmetiikalle herkistyneet ja mm. atoopikot ja psoriaatikot ovat saaneet avun siitä, että ihonhoitotuotteet sisältävät ainoastaan fysiologisia raaka-aineita. Kun ihon sarveiskerroksen toiminta korjaantuu, myös tulehdus ja immuunireaktiot ihon elävässä kudoksessa rauhoittuvat. Muutos on usein hidas, mutta pysyvä.

Kansainvälinen palkinto Aila Airo Kauneuspalveluille menestyksekkäästä työstä korneoterapian parissa

dermaviduals® -ihonhoitomenetelmän kehittäjä, saksalainen kemian tohtori Hans Lautenschläger ojensi Anitra Airo-Pimiälle palkinnon menestyksekkäästä, jo vuodesta 2001 alkaneesta dermaviduals®-yhteistyöstä korneoterapeuttisen ihonhoidon saralla. Viidenteen kansainväliseen IAC-järjestön korneoterapiasymposiumiin Aucklandissa Uudessa-Seelannissa tammikuussa 2018 osallistuivat Aila Airo Kauneuspalveluista dermaviduals®-maahantuojat Anitra Airo-Pimiä ja Satu Söderlund sekä dermaviduals®-kosmetologit Inna Puoskari Punaisesta Ovesta Sodankylästä ja Hannele Moilanen Kauneushoitola Harmonysta Oulusta. Konferenssi jatkui Australian Sydneyssä dermaviduals®-ihonhoitomenetelmän merkeissä.

”IAC- Symposiumi oli todella mielenkiintoinen, tiedontäyteinen ja antoisa niin monella tapaa! Tuli tutustuttua moniin upeisiin ja inspiroiviin kollegoihin ympäri maailmaa. Ja ennen kaikkea se ajatus vahvistui, että korneoterapeuttinen tapa on se tapa millä me haluamme hoitaa ihoa”, toteaa Hannele Moilanen. Kaikkiaan osallistujia oli nyt 13 maasta: dermatologeja, kosmetologeja, ravitsemusasiantuntijoita sekä opettajia ja tutkijoita kokoontui yhteen, kun aiheena oli erittäin ajankohtainen "Ihon mikrobiomi ja korneoterapia".

 

www.corneotherapy.org