Vain hyviä aineosia ihollesi

Erinomaisia hoitotuloksia korneoterapia-hoitomenetelmällä

Korneoterapeuttisen hoitomenetelmän idea on hoitaa ensin ihon sarveiskerros kuntoon, jolloin iho kuntoutuu myös pinnan alta. Vain iholle hyviä ja tarpeellisia, korneoterapeuttisia aineosia sisältävät dermaviduals®-hoitotuotteet ennaltaehkäisevät ihon häiriöitä ja suojaavat ja säilyttävät ihon hyväkuntoisena.

Korneoterapia: Terve sarveiskerros, terve iho

Korneoterapia on tunnettu lääketieteessä 1990-luvulta lähtien, kun dermatologian tohtori Albert Kligman totesi monien iho-ongelmien johtuvan siitä, ettei iho selviä suojatehtävästään kuten on tarkoitettu. Silloin ihosta haihtuu liikaa kosteutta ja haitalliset mikrobit ja muut ei-toivotut aineet pääsevät tunkeutumaan ihoon. Tutkimus osoitti, että kun ihon sarveiskerros hoidetaan kuntoon, iho kuntoutuu myös pinnan alta.

Hoitomenetelmää kutsutaan korneoterapiaksi, ja sen tavoite on ihon sarveiskerroksen eli stratum corneumin tervehdyttäminen. Kun ihon sarveiskerroksen toiminta korjaantuu, myös tulehdus ja immuunireaktiot ihon elävässä kudoksessa rauhoittuvat. Menetelmää on käytetty myös ihosairauksien hoidossa. Korneoterapialla korvattiin perinteiset lääkevoiteet, jotka lievittivät kyllä oireita varsin nopeasti, mutta eivät palauttaneet ihon tasapainoa pysyvästi. Monet tavanomaiselle kosmetiikalle herkistyneet ja muun muassa atoopikot ja psoriaatikot ovat saaneet avun siitä, että ihonhoitotuotteet sisältävät ainoastaan fysiologisia raaka-aineita. Korneoterapeuttisissa ihonhoitotuotteissa ei ole säilöntäaineita, emulgaattoreita, mineraaliöljyjä, silikoneja, väriaineita eikä hajusteita.

Kansainvälinen palkinto Aila Airo Kauneuspalveluille menestyksekkäästä työstä korneoterapian parissa

dermaviduals® -ihonhoitomenetelmän kehittäjä, saksalainen kemian tohtori Hans Lautenschläger ojensi Anitra Airo-Pimiälle palkinnon menestyksekkäästä, jo vuodesta 2001 alkaneesta dermaviduals®-yhteistyöstä korneoterapeuttisen ihonhoidon saralla. Viidenteen kansainväliseen IAC-järjestön korneoterapiasymposiumiin Aucklandissa Uudessa-Seelannissa tammikuussa 2018 osallistuivat Aila Airo Kauneuspalveluista dermaviduals®-maahantuojat Anitra Airo-Pimiä ja Satu Söderlund sekä dermaviduals®-kosmetologit Inna Puoskari Punaisesta Ovesta Sodankylästä ja Hannele Moilanen Kauneushoitola Harmonysta Oulusta. Konferenssi jatkui Australian Sydneyssä dermaviduals®-ihonhoitomenetelmän merkeissä.

”IAC- Symposiumi oli todella mielenkiintoinen, tiedontäyteinen ja antoisa niin monella tapaa! Tuli tutustuttua moniin upeisiin ja inspiroiviin kollegoihin ympäri maailmaa. Ja ennen kaikkea se ajatus vahvistui, että korneoterapeuttinen tapa on se tapa millä me haluamme hoitaa ihoa”, toteaa Hannele Moilanen. Kaikkiaan osallistujia oli nyt 13 maasta: dermatologeja, kosmetologeja, ravitsemusasiantuntijoita sekä opettajia ja tutkijoita kokoontui yhteen, kun aiheena oli erittäin ajankohtainen "Ihon mikrobiomi ja korneoterapia".

 

www.corneotherapy.org